• Alles voor jouw opleiding
  • Ook 2e hands studieboeken

 

Goede voornemens…….

Happy New Year

Je neemt je voor om drie keer in de week te sporten, gezonder te leven, minder te eten en/of drinken, te stoppen met roken of om beter voor jezelf opkomen.
Je houdt dit vast wel één maand vol, maar dan…

Uit onderzoek blijkt dat in slechts 5 tot 10% van alle gevallen goede voornemens ook echt worden volgehouden.

Wij hebben voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet om jullie goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Deel je voornemen met je ijverigste vriend of vriendin
Je hebt vast wel zo iemand als vriend. Die vriend of vriendin die je gewoon niet wilt teleurstellen. Deze ijverige vriend had als eerste zijn diploma, slaat nooit een bootcamp over en is er altijd voor iedereen! Stel je voor hoe het is, om voor hem of haar te staan en toe te moeten geven dat het je niet is gelukt. Die puppy ogen die je ‘s nachts nog achtervolgen, die teleurgestelde blik…. Nee met je voornemens zit het wel goed!

Facebook en Instagram je suf!
Oké, het klinkt misschien vreemd. Maar post je voortgang en deel je acties. Een beetje motivatie kan je helpen, ook al is dat in de vorm van een duimpje of een hartje. En bovendien kan het je helpen om contact te hebben met medestanders of medeslachtoffers.

Houd vol
Ja, we weten dit advies is wel heel makkelijk. Maar sommige dingen hebben tijd nodig, Rome is niet in één dag gebouwd ….je kent het wel. Onderzoekers hebben aangetoond dat het 21 dagen duurt om een nieuwe activiteit een gewoonte te laten worden. Het duurt zelfs 6 maanden voordat het volledig in je systeem zit. Face it, blijf dus geduldig en hou het gewoon vol!

Beloon jezelf
Ja ja je leest het goed! Beloon jezelf als je een tijd goed bezig bent. Beloon jezelf niet met ontmoedigend gedrag. Je moet jezelf natuurlijk niet gaan belonen met eten, als jouw voornemen is om af te vallen. Kies er dan juist voor om bijvoorbeeld nieuwe fitnesskleding te kopen.

Good vibes