• Alles voor jouw opleiding
  • Ook 2e hands studieboeken

Oh jeeh het kerstdiner

De kerstdagen........

Card image cap

Tijd voor jezelf, goed uitrusten, een feestje pakken, misschien een keer extra sporten en tussen de middagdutjes door vooral dromen over volgend jaar. Even niet druk bezig zijn en even niet denken aan school.

Nou vergeet het maar! Tijdens het kerstdiner of de nieuwjaarsborrel krijg je (zoals elk jaar) dezelfde vraag voor je kiezen. Je vader, moeder, oom of tante stelt je gegarandeerd de vraag: Hoe is het op school?

Je bent direct afgeleid, onder je lelijke kersttrui gaat je hart al sneller kloppen en bij het aansnijden van de citroentaart kun jij alleen maar denken aan je nog niet gehaalde certificaat.

Studers wenst dat je goed uitgerust het nieuwe jaar begint, geeft je daarom een korte cursus, hoe om te gaan met deze vraag.

Antwoord 1: “Kuch kuch” Je doet alsof je je verslikt in een stoofpeertje (let op dit is voor professionals).

Antwoord 2: Je komt met een antwoord, waaruit blijkt dat ze zich per definitie geen zorgen meer hoeven te maken: Je noemt de eerste 100 decimalen op die achter de komma staan van Pi (*gegarandeerd succes).

Antwoord 3: Je verwijst naar je broer/zus die het slechter doet op school.

Antwoord 4: Je zegt dat alles goed gaat. Goede cijfers, leuke klas, fijne lessen en je ligt op schema. Wie weet ontvang je hierdoor nog een extra kerstcadeautje.

Antwoord 5: Je geeft aan er nu even geen behoefte aan te hebben en wilt genieten van al het lekkers dat op tafel staat. Vrolijk kerstfeest!

Card image cap