• Alles voor jouw opleiding
  • Ook 2e hands studieboeken

Studers lanceert online video als ‘manifest’ voor beter imago mbo-student

Studers lanceert online video als ‘manifest’ voor beter imago mbo-student

Mbo-studenten worden ten onrechte als ‘minder’ beoordeeld terwijl zij de motor van de maatschappij zijn

Kampen, 12 juni 2017- Op maandag 12 juni lanceert The Learning Network, Studers, een nieuw merk speciaal gericht op de mbo-student. De beeldvorming over het mbo is vaak negatief. Hier hebben studenten geregeld last van bij het vinden van stages maar ook in hun directe omgeving. Geheel ten onrechte aldus Studers. Die juist de mbo-student in haar kracht wil zetten en waarde van vakmanschap wil laten zien. Met een videomanifest laat Studers acht uiteenlopende mbo-studenten aan het woord, elk over hun eigen ambitie, dromen en groei. YouTube

Lucy te zien in de film, studeert autotechniek aan de Koning Willem 1 College in Den Bosch: “Ik wil de wereld laten zien dat alles mogelijk is, als je het maar echt wilt en er ook echt voor werkt! Ik vind het super tof dat ik op het mbo de kans heb gekregen om te doen wat ik leuk vind en om iedereen te laten zien hoe mooi echt vakwerk is!”.

Jan van Anken van Studers:“Mbo-studenten zijn ontzettend gedreven en weten vaak precies wat zij willen. Wij laten met onze video de passie en het enthousiasme zien van mbo-studenten, deze jongeren zijn straks de motor van onze maatschappij en daar mogen we met z’n allen trots op zijn!”.

Aansluiting arbeidsmarkt
Er dreigt een groot tekort aan vakmensen op de arbeidsmarkt, zoals ook blijkt uit recente cijfers van het UWV. Ongeveer de helft van de beroepsbevolking is mbo geschoold en zonder vakmensen draait onze (kennis)economie niet. Bij Studers krijgen honderdduizenden mbo’ers toegang tot hun (digitale) lesmaterialen. In toenemende mate wil Studers zich gaan richten op het verbeteren van de aansluiting van mbo’ers op de arbeidsmarkt.

Studers.nl

Helena
Arthur
Lucy

Download hier de bestanden


Noot voor de redactie:

Over Studers
Studers levert studieboeken, digitaal lesmateriaal en andere studiebenodigdheden aan studenten van mbo-opleidingen in Nederland. Dit doen zij via www.studers.nl en door intensief samen te werken met verschillende mbo-instellingen. Studers wil samen met onderwijsinstellingen en uitgevers het onderwijs van de toekomst mogelijk maken waarbij digitaliseren en personaliseren voorop staat.

Studers is net als VanDijk, Studystore en Studieshop.be onderdeel van The Learning Network (voorheen Van Dijk Educatie) en meer dan 80 jaar actief in de onderwijsmarkt. In Nederland en België zijn zij inmiddels uitgegroeid tot de grootste leverancier van leermiddelen. Voor meer informatie, ga naar www.studers.nl.